Мобилно меню

4.4074074074074 1 1 1 1 1 Rating 4.41 (27 Votes)

2022 01 19 16 23 06Негово Светейшество Българският патриарх Неофит оглави молебена в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ по случай началото на новия мандат на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Българският патриарх благослови президентската двойка за успешна и плодотворна  работа в полза на народа. В молебена взеха участие преосвещените епископи Мелнишки Герасим, гл. секретар на Св. Синод, и Белоградчишки Поликарп, викарий на Софийския митрополит, както и клирици от столицата.

Негово Светейшество се обърна с кратко слово към президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. В него той каза: „Очакванията към Вас отново ще бъдат огромни и отговорността, която лежи върху плещите Ви, отново ще бъде изключително голяма. Тази отговорност е свързана на първо място с нашето общо настояще – с условията, в които живеем днес, с проблемите, които имаме да разрешаваме, с предизвикателствата, пред които сме изправени“.

Българският патриарх подчерта, че усилията на президента следва да са насочени към „по-доброто настояще и бъдеще на народа“.

В заключение Негово Светейшество пожела на президентската двойка: „Всеблагият Бог да Ви укрепва в служението, за което сте избрани. Да Ви дарува мъдрост и разум и всякога да Ви упътва в Своята вечна истина“.

Преди молебена президентът Радев и вицепрезидентът Йотова положиха клетва за втория си мандат пред Народното събрание. Двамата официално ще встъпят в длъжност на 22 януари.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8qkxa 

Разпространяване на статията: