Мобилно меню

4.992125984252 1 1 1 1 1 Rating 4.99 (127 Votes)

Източно пеене БФ Никола АнтоновОт 22 януари започва курс по източноцърковно пеене в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, който ще се води от църковния псалт Никола Антонов. Заниманията ще се провеждат всяка сряда от 18:30 ч. в аудитория № 8 (на 3 етаж).

В зависимост от участниците ще се обособят две групи: една за съвсем начинаещи, които нямат никакъв опит с тази музика, а другата – за курсисти, които вече имат опит с невмите, учили са или са се занимавали самостоятелно (не започват от напълно нулево равнище).

Целта на заниманията е да се разглеждат както теоретични въпроси, така и да се изучава класически репертоар за нашата традиция, който да помогне на курсистите да навлязат в дебрите на източноцърковното пеене и да бъдат полезни на певницата в своите храмове.

Съдържанието на курса ще се организира чрез Moodle – платформата за електронно обучение. Желанието на преподавателя е тази музика да достигне до повече хора във възможно най-автентичния си вид и да се събуди интерес към нея не само в тесните богословски среди.

Курсът е безплатен и отворен за всички интересуващи се. Ако се съберат достатъчно талантливи кадри, може да се обособи хор, който да участва на събития на факултета и на празници.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uq638 

Разпространяване на статията: