Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (21 Votes)

unnamedПредставянето на новата книга Жажда за вяра на варненския свещеник Дончо Александров ще се състои на 11 януари (събота) от 11 ч. в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна. Книгата на издателство „Захарий Стоянов“ ще бъде представена от Иван Гранитски и от автора.

Жажда за вяра разкрива пред читателя света на духовното, така необходим за лутащия се и търсещ истината наш съвременник. Книгата е забележителна с това, че представя църковния живот и случващото се в храма – тайнствата и богослужението, през погледа на православния свещеник. Изданието съдържа 45 теми, сред които духовни разсъждения и отговори на въпроси за нашето време, като правата на човека и глобализма, спорта, отношенията и личността в ерата на Интернет, самотата и свободата на съвременния човек и др.

На книжния пазар у нас за първи път излиза издание с подобно съдържание от български автор. Предназначена за широк кръг читатели, написана на достъпен и разбираем език, книгата увлича, докосва ума и сърцето, просвещава и вдъхновява жадния за вяра човек.

unnamed 1За автора: О. Дончо Александров е роден на 6.11.1974 г. във Варна. Завършил е богословие в ШУ „Еп. Константин Преславски“. Ръкоположен е за свещеник през 2001 г. Предстоятел е на варненския храм „Св. Атанасий“, но служи и в старинния храм „Успение Богородично“ в града. Инициатор, създател и участник в редакционния екип на списание Амвон и детското списание Камбанка, които издава енорията при храм „Св. Атанасий“. 12 години – от 2002-ра, е един от основните водещи на рубриката „Път към храма“ в програмата на Регионалния телевизионен център на БНТ. Вече шест години е водещ на рубриката „Амвон“ по телевизия „Черно море“, а от петнадесет години е познат и на слушателите на „Радио Варна“ с участието си в рубриката „Неделна проповед“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uq338 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]