Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (17 Votes)

plakat 2019 1За поредна година в Златоград се организират рождественски ателиета за деца от детските градини. Творческата работилница е озаглавена „Бог се роди“. Инициативата, в която се включват доброволци от града, има за цел да стимулира разгръщането на творческия потенциал в децата чрез използването на различни артистични техники.

Участниците в нея се пренасят в библейските времена, научавайки за яслите и Младенеца в ръцете на Девата, влъхвите с подаръците, обикновените пастири, пазещи стадата си в полето край Витлеем, ангелския хор и бездушието на местните граждани, не приютили нуждаещото се св. семейство. Посредством рисунките и мекия конструктор децата тръгват по следите на това световно събитие, положило началото на новото летоброене, и разбират за посланието, което носи светлият празник. Така те усещат радостта от вярата и ликуването във вярата.

Инициатори и организатори на ателиетата са свещеници и църковни настоятели от храм „Св. Георги Победоносец“ в Златоград. „Нашият искрен стремеж е заедно с педагозите от двете детски градини да превърнем заниманието в интересна игра и да приложим знанията така, че те да станат част от мирогледа на децата“, обясняват те.

В инициативата участват деца от детските градини „Снежанка“ и „Радост“ в Златоград.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uhrfp 

Разпространяване на статията: