Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

ikonaИконите на св. Богородица – „Скоропослушница“, копие на оригинала от атонския манастир „Дохиар“, и „Касперовска“ от гр. Ананиев, Украйна – ще посрещне Старозагорска епархия на 30 август. Светините пристигат в Стара Загора в навечерието на именния ден на митр. Киприан. Те ще бъдат посрещнати на 30 август, петък, в 17 ч. на кръстовището на бул. „Княз Александър Батенберг“ и бул. „Цар Симеон Велики“, откъдето ще тръгне лития към катедралния храм „Св. Николай“.

На 31 август, когато Църквата отбелязва паметта на сщмчк Киприан, епископ Картагенски, Старозагорският митр. Киприан ще оглави празничната св. Литургия в катедралния храм „Св. Николай“. По време на богослужението, което ще започне в 9 ч., миряните ще могат да се поклонят пред иконите.

Светините ще останат в Старозагорска епархия до 5 октомври. Градовете, в които ще бъдат занесени, са: Казанлък, Павел баня, Чирпан, Нова Загора, Гълъбово, Харманли, Свиленград.

Пълната програма на службите и посрещането на иконите по градове можете на видите на сайта на Старозагорска епархия – тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u4yfr 

Разпространяване на статията: