Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (21 Votes)

39975688 2132593017061050 1427775248064839680 oОт 25 до 29 август в Арбанаси се провежда Вторият международен младежки лагер, в който участват младежи на възраст между 18 и 20 г. от Молдова, Македония и България. Събитието се организира за втора година от фондация „Дякония и мисия“. През 2018 г. лагерът се проведе в Троянския манастир „Успение Богородично“ и в него участваха младежи от Македония, Бесарабия и България.

Целта на лагера е да даде възможност за опознаване между младите хора, да споделят опит и да обогатят знанията си за православието, доброволчеството и дяконията (социалната дейност) в Църквата.

В продължение на пет дни участниците ще се запознаят с манастирите, историята и християнското наследство в Арбанаси и околността, ще бъдат ангажирани с дискусии и интерактивни дейности, ще се включат и в благотворителната инициатива „От сърце – за протегнати ръце“ на фондация „Дякония и мисия“. В програмата са включени и срещи с преподаватели от Православния богословски факултет на ВТУ „Св. Кирил и Методий“, посветени на теми, свързани с Църквата и младите хора. В предпоследния ден от гостуването си в България младежите ще посетят Соколския манастир „Успение Богородично“ и Архитектурно-етнографски комплекс „Етъра“ край Габрово.

Участниците от Молдова са подбрани и пристигат в България с помощта на фондация „Български дух“, а от Македония – с помощта и благословението на игумена на Бигорския манастир „Св. Йоан Предтеча“ архим. Партений. Ръководител на лагера ще бъде д-р Стефка Кънчева, преподавател в Православния богословски факултет при ВТУ и директор на фондация „Дякония и мисия“.

Източник: Дякония и мисия


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u4yfc 

Разпространяване на статията: