Мобилно меню

4.5384615384615 1 1 1 1 1 Rating 4.54 (52 Votes)

2019 08 23 1713През новата учебна година Старозагорска митрополия ще организира безплатни уроци по пиано, пеене и вокално майсторство за деца и ученици, съобщава сайтът на епархията. Инициативата е на Старозагорския митрополит Киприан.

Записването на желаещите деца ще става всеки делничен ден до началото на новата учебна година в старозагорския храм „Въведение Богородично“. В навечерието на първия учебен ден ще бъдат уточнени часовете и дните, в които ще се провеждат уроците, като те ще са съобразени с училищните ангажименти на записалите се.

Уроците по пиано ще бъдат водени от Полина Влахова. Тя е бакалавър в АМТИ гр. Пловдив със специалност пиано. През 2010 г. завършва магистратура в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ София по специалността „Клавирен съпровод“. Лауреат е на отличия за акомпаниаторско майсторство на множество конкурси в страната.

Уроците по пеене и вокалното майсторство ще водят от Пролет Пенчева, която е завършила Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ със специалност „Педагогика на обучението по музика с профил класическо пеене.“ От февруари 2009 г. работи в Държавна опера – Стара Загора като артист-хорист. От декември 2018 г. е част от църковния хор към катедрален храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец в Стара Загора.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u4yhc 

Разпространяване на статията: