Мобилно меню

1.8 1 1 1 1 1 Rating 1.80 (50 Votes)

Vladiski mostПоклонническият пешеходен преход от Велико Търново до Рилския манастир, който започна на 1 юли, утре ще достигне София. Очаква се поклонниците да пристигнат в столицата към 17:30 ч. и да бъдат посрещнати пред ротондата „Св. Георги“. На 25-ия ден от прехода участниците в него ще тръгнат рано сутринта от Курилския манастир. Към 10 ч. ще са в манастира „Св. Мина“. Пътят им ще премине през двата храма в кв. „Орландовци“ и ще завърши пред ротондата в центъра на София.

Целият преход от Велико Търново до Рилския манастир беши разделен на пет етапа, като с пристигането в София завършва четвъртият. Последният етап е от столицата до Рилската св. обител, който трябва да приключи на 31 юли.

Голямото желание на организаторите на прехода „Светият път“ е тази година за първи път да се премине по маршрут, максимално близък до пътя, по който са пренесени мощите на св. Йоан от Велико Търново до Рилския манастир преди 550 години.

На 1 август за 10-а поредна година от София ще тръгне традиционният вече поклоннически път „Рилският чудотворец“, с който беше положено началото на пешеходното поклонничеството към Рилския манастир по пътя на връщането на мощите на всебългарския закрилник в неговата св. обител.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u4qhp 

Разпространяване на статията: