Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (21 Votes)

BCCAA6B2 9862 4E40 B300 3E00A6261B4D 1170x878По инициатива на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний и с негово благословение в Бачковския манастир ще се проведе практически семинар за директори и учители от българските училища в чужбина.

Семинарът на тема „Християнски празници и добродетели в училище“ се организира от Центъра за образователни инициативи „Двери“.

Участниците ще бъдат запознати с мотивите за необходимостта българските ученици да получават знания за християнството и неговите добродетели, ще научат за християнския възглед за образованието и пресечните точки с изискванията пред образованието през 21 в.; ще се обсъжда връзката на християнските празници и добродетели с националната идентичност през 21 в.

На учителите ще бъдат представени учебните материали, методиката на преподаване и педагогически техники, използвани в проекта „Празник в класната стая“.

Те ще получат книга за учителя и работни папки за своите ученици, които бяха издадени с помощта на Западно-и Средноевропейска епархия и Дирекция „Вероизповедания“ на МС.

През изминалата година учебните пособия по проекта „Празник в класната стая“ бяха изпратени на българските училища в чужбина с покрепата на Министерството на образованието и науката.

В рамките на семинара участниците ще имат среща с игумена на Бачковския манастир Велички епископ Синоний, ще участват в богослуженията на св. обител и ще се запознаят с историята ѝ.

В работната среща ще се включат 30 директори и учители от Австрия, Великобритания, Ирландия, Германия, САЩ, Дубай, Русия и др.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u4qd8 

Разпространяване на статията: