Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (32 Votes)

2018Вече е в ход набирането на участници за четвъртото издание на Летния младежки форум, организиран от Духовно-просветен център „Св. архангел Михаил“ – Варна с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Тази година Летният младежки форум ще се проведе от 3 до 9 август под надслова „Част от цялото“. Младежите ще се учат какво е да си част от живота на Църквата – в личен опит ще задълбочат своите познания за православната вяра и българската християнска история и култура. Програмата включва участие в три дни от поклоннически път „Рилският Чудотворец“ (преходи през Рила и нощуване на палатки), посещение и поклонение в Рилския манастир, Троянския манастир, Гложенския манастир и манастирите в Арбанаси, участие в празничната св. Литургия на Преображение Господне, запознанства, срещи с интересни личности, беседи и обучения, водени от богослови, свещеници и психолози.

Форматът на Летния младежки форум тази година е съобразен с честването на 550-ата годишнина от пренасяне на мощите на св. Йоан Рилски от Велико Търново в Рилския манастир.

Кой може да участва в Летния младежки форум?

Участници могат да бъдат младежи на възраст от 13 до 18 г. от цялата страна, в добра физическа форма.

Как да се запиша за участие?

Подборът на участниците в младежкия форум ще стане чрез конкурс за есе на тема: „Какво се промени в мене през последната година?“.

Обемът на есето трябва да бъде 2-3 стандартни печатни страници (30 реда по 60 знака). В края на есето трябва да са посочени трите имена на автора, възраст, клас, училище, адрес и телефон за връзка.

Срок за кандидатстване

Есетата трябва да бъдат изпратени до 21.7.2019 г. в електронен вариант на адрес: arhangel.bg@abv.bg
Телефон за контакти: 052 614 691 от 9:30 до 17:30 ч.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u4h4a 

Разпространяване на статията: