Мобилно меню

4.9777777777778 1 1 1 1 1 Rating 4.98 (45 Votes)

ннннннНа 14 юли Врачанският митр. Григорий кръсти 15 деца от врачанското село Бреница. За това съобщава във фейсбук страницата си кметът на общ. Кнежа Илийчо Лачовски. Той е един от кръстниците на децата, приели православната вяра по време на тайнството в храма „Възнесение Господне“, с. Бреница. Другият кръстник на децата е Петър Гърневски, кмет на селото и член на църковното настоятелство на църквата в него.

„За поредна година Община Кнежа съвместно с Врачанска митрополия и храм „Възнесение Господне“ в с. Бреница организираме масово кръщение на деца от селото, – разказва кметът на Кнежа. – Радвам се, че за трети пореден път успяваме да осъществим тази инициатива и да постигнем целта си, а именно – приобщаването на младото поколение към православието. Честито на всички новопокръстени малчугани! Бъдете здрави и благословени!“.

1111111111В тайнството Кръщение заедно с митр. Григорий участие взеха и о. Теодор Тодоров, председател на църковното настоятелство на храма в с. Бреница, свещеноик. Николай Костадинов от Враца и духовници от околията.

В края на кръщението владиката обясни на новопокръстените, че встъпването в християнската вяра е не само голяма радост, но и отговорност - да следват Божиите заповеди, за да бъде и Бог винаги с тях и да ги закриля.

главна


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u4hrk 

Разпространяване на статията: