Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

33За поредна година о. Красимир Капитанов от Шумен организира поклонническо пътуване до известните манастири в Украйна – Почаевската и Киевопечерската лавра. Автобусът с поклонниците тръгва от Шумен на 23.8.2019 г. в 9:00 ч. от паркинга на магазин „Лидл“. Пристигането в Почаевската лавра е на 24.8.2019 г. около обяд.

Програма на пътуването:

25 август

Ранна св. Литургия; поклонение пред чудотворната икона на св. Богородица Почаевска, която се спуска от върха на иконостаса след св. Литургия. Поклонение пред стъпката на св. Богородица; посещение на пещерния храм в Лаврата и поклонение пред мощите на св. Йов и св. Амфилохий Почаевски чудотворци; посещение на аязмото, посветено на св. Анна, майката на св. Богородица; посещение на скита „Света Троица“, поклонение пред част от мощите на преп. Серафим Саровски чудотворец, парче от расото и парче от камъка на хилядодневния му подвиг. Поклонение пред кръста на св. Никита Стълпник (с полагане на всеки от поклонниците), посещение на кладенеца, изкопан от св. Амфилохий.

26 август

Св. Литургия. Отпътуване за св. Киевопечерската лавра. Пристигане, настаняване и вечеря.

27 август

Св. Литургия, закуска и след нея поклонение в Близките и Далечни пещери, пред 122 ковчега с нетленни мощи.

18:00 ч. – вечерно богослужение в Лаврата в чест на нейния престолен празник – Успение Богородично. Вечеря.

28 август

9:00 ч. – св. Литургия на открито пред Успенския храм. Празничен обяд. Посещение на Китаевската и Голосеевска пустиня. В Китаевската пустиня поклонение пред частица от мощите на св. Серафим Саровски, личния му епатрахил и наръкавниците. Поклонение пред мощите на св. Теофил и Доситея Китаевски чудотворци. Посещение на Йонинския манастир и поклонение пред мощите на св. Йона Киевски. Свободно време и вечеря.

29 август

Свободен ден за разглеждане на града и покупки из манастирските магазини.

30 август

8:00 ч. – отпътуване за България.

Организаторите на пътуването предупреждават, че според традицията в манастирите в Украйна, всички жени трябва да са облечени в подходящо облекло (прилична дължина поли, рокли, блузи с ръкав и кърпи за глава). За потапяне в аязмото на св. Анна е желателно жените да предвидят дълги рокли или нощници.

Телефон за връзка: 0895 728 775 – о. Красимир Капитанов.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u4h4k 

Разпространяване на статията: