Мобилно меню

4.8518518518519 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (27 Votes)

Krasimira StojanovaС благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в старинния столичен храм „Света Софѝя“ вечерта на 3 юли, вторник, ще бъдат изпълнени песнопения от литургията на св. Йоан Златоуст от световната оперна прима Красимира Стоянова.

Изпълненията ще бъдат по композицията на свещ. Александър Лашков, председател на софийския храм „Света Троица“ в едноименния столичен квартал и известен църковен композитор и диригент.

Световноизвестната певица Красимира Стоянова е уникална и с това, че е дълбоко вярваща православна християнка и заедно със съпруга си, музикант и иподякон Димитър Стоянов, често могат да бъдат срещнати в православни храмове по света и у нас. Г-жа маестра Стоянова преди години пееше и в българската църква във Виена, а в софийската зала „България“ преди 8 години беше участвала като солистка в концертното изпълнение на църковни песнопения пак от Златоустовата литургия по композиция на о. Александър Лашков.

Нека отбележим, че забележителната българска оперна певица, която е желано от всяка класна опера сопрано, през последните 20 години пее основно във Виенската опера, където през 2009 г. е отличена с високото почетно звание „камерзeнгерин“.

В концерта ще участва и баритонът Петър Данаилов, а хоровите песнопения ще изпълни смесеният хор при храм „Света Троица“ с диригенти свещ. Александър Лашков и Григор Григоров.

Впечатляващата проява се организира със съдействието на Издателска група „Просвета“ и фирма „Ен Ди Би – ЕООД“ и ще бъде осъществена на 3 юли 2018 г. от 20 ч. в храм „Света Софѝя“.

Входът е свободен.

Още по темата – тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uxrwp 

Разпространяване на статията: