Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

c75739a7ff5a0b85c6f675d32e2457d5По традиция, установена от 20 години, краят на учебната година в Енорийския център при храм „Покров Богородичен“ в София завършва с изложба на школата по иконопис за деца и възрастни с ръководител Младенка Ланджева и на курса по дърворезба с ръководител Боян Александров. Това е втората експозиция на икони и дърворезба на курсистите за тази година. Откриването ще стане с водосвет на 1 юли, неделя, от 11 ч. след св. Литургия в голямата зала на Енорийския център. С тържеството ще бъде официално закрита учебната година в центъра.

Участниците и посетителите на изложбата ще бъдат поздравени с изпълнение на църковнославянски песнопения от курсистите по църковно пеене.

В Енорийския център на храм „Покров Богородичен“ функционира школа по иконопис за деца и възрастни, както и по дърворезба, три курса по катехизис, по църковно пеене, библейски курс, неделно училище за деца и тийнейджъри. Просветната дейност на центъра е подкрепена от богата библиотека, която е на разположение на курсистите. В дейностите на центъра активно участват енорийските свещеници от храма.

Новата учебна година в Енорийския център на храм „Покров Богородичен“ ще започне на 1 октомври.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uxrkq 

Разпространяване на статията: