Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

9Късно снощи беше публикуван съболезнователен адрес на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит по повод трагичния инцидент на автомагистрала Тракия, в който загинаха шест човека и над 20 бяха ранени и заради който днес в страната е обявен ден на траур. В адреса си патриарх Неофит изразява най-искрени съболезнования на близките на загиналите в катастрофата и подчертава, че това е „тежък момент, когато думите са безсилни да изразят изгарящата болка от загубата на хората“. Ето и целия текст на Негово Светейшество:

„Обични във възкръсналия Господ братя и сестри,

В дните на Светлата седмица, когато прославяме Възкръсналия от мъртвите Христос Господ, „Който със смъртта Си смъртта победи“, неочаквано пътно-транспортно произшествие помрачи душите и сърцата ни. Изпълнени със скръб, но и с упование и вяра във Възкръсналия Христос, поднасяме най-искрени съболезнования на близките на загиналите в катастрофата на автомагистрала "Тракия", край Вакарел. Тежък момент, когато думите са безсилни да изразят изгарящата болка от загубата на хората.

Блажени са ония, които Господ е избрал и приел, защото душите им ще бъдат настанени на място, където няма болка, ни печал, нито въздишка, а живот безкраен - там, където грее Божието лице.

Отправяме молитва към небесния ни Отец да упокои душите на новопреставилите се Божии раби в селенията на праведните, в мястото на нашия праотец Авраам!

Господ да утеши близките на загиналите в злополучната трагедия, като им дарува сили да превъзмогнат скръбта от тежката загуба. Отправяме молитва към Всеподателя Бога за здравето и бързото възстановяване на пострадалите и ранените.

Вечна и блажена да бъде паметта на загиналите в пътно-транспортното произшествие!

† Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uxwu6 

Разпространяване на статията: