Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
На 11 май в рамките на инициативите по случай храмовия празник в енорийски център към столичния храм “Св. Кирил и Методий” до Женския пазар беше представена новата книга на свещ. Йоан Карамихалев. “Изкачване на Тавор” е издание на издателския център към храма и представлява сборник с избрани проповеди на свещ. Йоан Карамихалев, свещенослужител в столичния старинен храм “Света София” и дългогодишен преподавател по омилетика в Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски" и в Богословския факултет  на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Издателите на сборника споделиха, че въпреки очакванията,  че сборникът  ще предизвика само  интереса на свещенослужители, семинаристи и студенти по богословие поради своята специфична насоченост, книгата се радва на интереса и на много миряни, както и на хора нецърковни или сега прекрачващи прага на Църквата, които споделят, че с удоволствие четат кратките, дълбоко поучителни и същевременно разбираеми и достъпни слова.

Представянето беше на фона на подредената за празника експозиция от изящни икони и дърворезби, които са дело на възпитаници на школите към енорийския център “Св. Кирил и Методий”.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3ap39 

Разпространяване на статията: