Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
патриарх МаксимНегово Светейшество Българският патриарх Максим прие тази сутрин от 9.30 ч. в патриаршеския дом заместник-председателя на Европейската народна партия (ЕНП) г-н Мариан Маринеску, който е на посещение у нас. Румънският политик-демократ беше придружен от народната представителка г-жа Мария Капон, бивш наблюдател в Европейския парламент от квотата на СДС, който е член на ЕНП. 

От страна на БПЦ на срещата присъстваха Неврокопският митрополит Натанаил и главният секретар на Св. Синод архимандрит Наум, който - припомняме - е с наречение Стобийски епископ и ръкоположението му ще се извърши следващата събота, на 17 март.

На срещата са били разгледани въпроси за мястото и ролята на св. Православие в обединена Европа. Подчертано било засиленото присъствие на православни страни в ЕС - Гърция, Кипър, България и Румъния. Православният румънски политик е свързан с Румънската православна църква и е заявил, че ще се стреми да защищава интересите на всички православни християни в Европа.

Светейшият патриарх е пожелал успех на двамата политици и е изразил надежда да подкрепят инициативите на православните църкви за благото на своите народи.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33c6r 

Разпространяване на статията: