Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
На 29 юни 2006 г., Петровден, по традиция в Пловдивската духовна семинария “Св. Кирил и Методий" беше отслужена тържествена св. Литургия, която се възглави от Сливенския митрополит Йоаникий в съслужение с ректора на духовното учебно заведение архимандрит Сергий, ефимерия йеромонах Антоний и свещеник Васил Цветков, преподавател в семинарията.

След отпуста на литургия митрополит Йоаникий приветства абитуриентите от випуск 2001-2006 г., като им благопожела да не забравят първите си стъпки в семинарията, да помнят своите преподаватели, които са положили сили за духовното и физическо им укрепване, и да посрещат изпитанията на новия век с твърда и непоколебима вяра.

Архимандрит Сергий благодари от името на ръководството, преподавателите, служителите и учениците на Негово Високопреосвещенство за това, че преподаде на завършващите семинаристи благословението на Българския патриарх Максим. След приветствията Сливенският митрополит раздаде зрелостните свидетелства за средно образование на завършващите ученици.

Тази година Пловедивската семинария завършват 22 ученика, предимно от централна и югоизточна България. Петима зрелостници завършват с отличен успех, а средният успех на випуска е над 4,50.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33qy9 

Разпространяване на статията: