Мобилно меню

3.5 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (10 Votes)

2111344712В последните часове на 2017 г. избухна голям пожар в приюта на отец Иван в Нови хан. Новината бе съобщена на фейсбук страницата Да подкрепим отец Иван от Нови хан в благородната му мисия, където е публикувано и видео. Всички деца и обитатели на дома са изведени, но пожарът все още не може да бъде овладян и щетите са огромни. Причините за избухването на огъня все още не са известни. Две пожарни коли не успяват да угасят пламъците.

В приюта на отец Иван в Нови хан живеят над 100 души, повечето от които самотни майки с деца, сирачета и бездомни хора. Сега те ще посрещнат новата година без покрив над главите си. Много хора вече изявиха желание да организират национална кампания за най-бързото възстановяване на приюта в манастира „Света Троица“ в Нови хан. Преди няколко години отец Иван разшири своята инициатива в подкрепа на бездомните и организира приют и в с. Якимово. Общо в двете благотворителни учреждения живеят 310 души, 170 от които деца.

От 1 януари: Огънят е овладян, изгоряла е една сграда в приюта, токът е прекъснат. Всички деца са настанени при близки на отец Иван в София, Елин Пелин, с. Доганово. Отец Иван е извикал строителна бригада от Монтана, която да разчисти и започне да възстановява унищоженото.

„Толкова сме объркани, бяхме настроени за празника, благодарение на общинския кмет Димитър Кирилов част от хората са настанени в село Доганово да пренощуват. На първо време ще трябва да намерим средства да възстановим живота си“, заяви отец Григорий, синът на отец Иван.

Парични дарения могат да се превеждат по сметката на дома:

Дом за сираци „Св. Николай“ при храм „Св. Троица“,

Банкова сметка: UNI CREDIT BULBANK,клон Елин Пелин IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF

Средства могат да се превеждат и чрез е-pay: Подкрепи!

Дарения в натура могат да се носят на място в дома в Нови Хан или да се изпращат с куриер. Адресът е: Дом за сираци „Св. Николай“ при манастир „Св. Троица“ ул. „Търнава“ № 21 А, с. Нови Хан п.к. 2110, община Елин Пелин.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ua8f6 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.