Мобилно меню

4.7796610169492 1 1 1 1 1 Rating 4.78 (59 Votes)

 MG 1197Старши експертът от РУО-Русе Росица Георгиева е назначена от Министъра на образованието за изпълняваща длъжността началник на регионалното управление в дунавския град. На 6 октомври от този пост беше свален дългогодишният началник Димитър Райнов. От МОН не съобщиха официално за причините за отстраняването му.

Росица Георгиева е завършила предучилищна и начална училищна педагогика във ФНПП на СУ и теология в Богословския факултет на СУ. До март тази година тя беше единственият експерт по Религия, останал в системата на образованието. От 1 март този щат беше закрит и беше прехвърлен към ресора на експертите по Гражданско образование.

Росица Георгиева е дългогодишен учител по религия, общински съветник от Реформаторския блок, член е на Постоянната комисия по култура и религиозни въпроси към общинския съвет на Русе, старши експерт по квалификация на педагогическите кадри в РУО-Русе. Назначаването ѝ за изпълняващ длъжността началник на РУО-Русе съвпадна с провеждането на тридневния семинар на учителите по религия, организиран от Русенска митрополия и Центъра за образователни инициативи „Двери“, в който Росица Георгиева имаше важна роля като съорганизатор и лектор (тук).

В шестмесечен срок предстои да се проведе конкурс за нов началник на РУО-Русе.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u3yxx 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.