Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)

3Църковното настоятелство на новостроящия се храм „Всички български светци“ и Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" в София организират на 15 юни от 18,30 ч. тържествен водосвет на мястото на новостроящия се храм в двора на школата. По-късно, от 19,30 ч. ще има благотворителен концерт и надиграване на групи по народни танци под наслов „Да направим добро с песен и хоро!“. Той ще се проведе в зала „Юбилейна“ на ВТУ "Тодор Каблешков" в столичния кв. Слатина, ул. Гео Милев № 158.

В програмата са включени:

Смесен хор към храм „Света Троица“, кв. Слатина, гр. София, Ансамбъл за български народни танци „ЖАР", Танцов колектив „ВАНГЕЛОФФ“, Танцова формация „ДИЛМАНИ", Клуб за народни танци „ЯСТРА“, Детски танцов състав „ЖАР“, Клуб за народни хора „ДЕЛИКАНЛИИ“, Клуб за народни хора „СТОЯН КАРАДЖОВ“, Танцов състав „ПАСАРЕЛЦИ“, Сборна формация „МАРГАРИТИ“.

Целта на проявата е набиране на средства за храма и популяризиране на идеята да има църква в двора на Висшето транспортно училище.

Активна роля в разработването на проекта и неговото осъществяване има църковното настоятелство, в което са включени ректорът на висшето училище, както и преподаватели, които имат и богословско образование.

Църковното настоятелство на новостроящия се храм е в състав:

Председател: свещеник Георги Георгиев Димитров, енорийски свещеник при храм „Св. Троица“ – кв. Слатина, гр. София. Членове: проф. д-р инж.-икон. Даниела Димитрова Тодорова, преподавател в катедра „Икономика и счетоводство в транспорта“, ректор на ВТУ „Т. Каблешков; доц. д-р инж. Димитър Живков Димитров, преподавател в катедра „Технология и управление на транспорта“, ръководител на център Информационно и телекомуникационно обслужване на ВТУ „Т. Каблешков“, магистър по теология; д-р Паулина Иванова Тодорова, преподавател в катедра „Математика и информатика“ във ВТУ „Т. Каблешков“, доктор по теология; д-р Росица Иванова Тодорова, преподавател в катедра „Математика и информатика“ във ВТУ „Т. Каблешков“, доктор по теология.

За повече подробности: https://church.vtu.bg/

На изображението: Проектът на бъдещия храм


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wcdqu 

Разпространяване на статията: