Мобилно меню

4.9090909090909 1 1 1 1 1 Rating 4.91 (11 Votes)

1024px Bulgaria Varna 02От 4 до 11 септември за 18-та поредна година във Варна с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще се проведе традиционната вече Седмица на православната книга. Това съобщи Борислав Аврамов, който е в организационния екип. Създаден с благослова на покойния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, през годините форумът се разви в международна проява и на срещата във Варна се събират издатели, преводачи, автори и почитатели на православната книга не само от България, но и от Сърбия, Гърция, Кипър, Черна Гора, Русия, Украйна и пр.

Тази година Седмицата на православната книга е посветена на 1100–годишнината от успението на св. Климент Охридски.  Това издание ще акцентира основно на постиженията в книгоиздаването и православната духовност и култура в България. По традиция главните събития от програмата ще са вечер от 18 до 19 ч., когато ще бъдат представяни нови книги. Едно от тазгодишните издания е „Житие на Св. Серафим”, най-новия канонизиран светец на Българската и Руската църква. Ще бъдат представени неговото житие и проповеди. По време на форума ще бъде представено и едно съвместно издание между Духовно-просветен център „Св. архангел Михаил” към Варненска митрополия и издателство на Приморската митрополия в Черна Гора. Книгата се казва „Посъветвай ме, отче”. Тя представлява въпроси и отговори към различни духовници, събрани в един сборник.

Седмицата на православната книга се организира от Варненска и Великопреславска митрополия в сътрудничество с Община Варна и други организации.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wdhk9 

Разпространяване на статията: