Мобилно меню

4.6 1 1 1 1 1 Rating 4.60 (20 Votes)

thumb3 faq bannerkaПравославни духовници и психолози стартират проекта "Съпричастност. Въпроси и отговори", в рамките на който двама духовници - отец Василий Шаган и отец Илия Попов, психолозите Емилия Бойчева и Милена Петрова, както и Борислав Аврамов ще отговарят на поставени от хората въпроси с психологически или духовен характер. Всеки може да зададе своя въпрос на страницата на проект "Съпричастност" към сайта на Духовно-просветния център "Св. архангел Михаил", Варна. Представянето на проекта ще бъде на 30 ноември от 18.30 ч. в духовно-просветния център "Св. архангел Михаил". Новата за България инициатива се финансира от фондация „Комунитас”, която през тази година подпомага редица проекти на енории на БПЦ в цялата страна.

Ето как авторите на проекта представят своята идея:

Лесен начин за връзка със свещеник и психолог от вкъщи по всяко време

Това e отделен модул в сайта „Архангел.бг” за връзка с двама свещеници и трима психолози.

Имаме конкретен проблем и няма нужда да отлагаме търсенето на решение. Задаваме своя въпрос към духовника или психолога. Има възможност веднъж месечно и за среща на живо в залата на Духовно-просветния център „Св. архангел Михаил”.

Понякога Църквата трудно разпознава и не може да реагира адекватно и навреме на болезнените проблеми на съвременния технологичен човек. Ние искаме с конкретно действие да открием начин за справяне с хилядите духовни и психологически неразбории в ежедневието – въпроси за търсенето на Бог, за смисъла на живота, за изповедта, кръщението, литургията, причастието, скръбта от загубата на близък човек, самотата, депресията, тревожността, паниката, зависимостите и много други.

В днешно време трудно намираме човек, с когото да споделим и да получим внимание и подкрепа. Проектът „Съпричастност. Въпроси и отговори” е една начална стъпка на заинтересованост и предлагане на грижа за душата.

Могат да се задават въпроси в три посоки: пътища на Православието – православна лечебница, защо и как да участваме в живота на православната общност и др.; консултиране по проблемите на семейството и брака, деца-родители, възпитание; консултиране по проблемите на зависимостите – наркомании, алкохолизъм, съ-зависимости и др.

Надяваме се проектът да е подадена ръка за онези, които са затворени в едно интернет-битие и трудно излизат от него, както и по-лесен начин за разговаряне в сравнение с изгубената традиция на църковното общуване и често тежкото пристъпване в пределите на Църквата.

Отговорите на свещениците и психолозите се получават в рамките на три дни. Всеки от питащите и отговарящите получава съобщение, че има въпрос и той е приет, както и че се очаква и получава отговор. Всички читатели на сайта могат да четат въпросите и отговорите. Въпросите могат да бъдат и анонимни. Специалистите обаче са с личните си имена и отговорности.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9qypu 

Разпространяване на статията: