Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)

XIIIizlovba var2С благословението на Варненския и Великопреславски митр. Йоан и под егидата на кмета на Варна Иван Портних на 19 април, Томина неделя, от 12 ч. в Зала 1 на Фестивален и конгресен център в морската столица ще се проведе благотворителна изложба и концерт под наслов „Всички за вярата” в подкрепа на новостроящия се храм „Св. Прокопий Варненски”. Инициативата е в рамките на кампанията „Варненският Великден”.

В изложбата и концерта ще вземат участие малките художници, танцьори и децата от школа по изкуства „Магия 7”, която чества своя 25-годишен юбилей.

Специални гости ще бъдат: Вокална група „Весели щурчета” с музикален педагог Радослава Димова, Младежки танцов състав „Дивни танци” – Варна с ръководител Диана Добрева, „Хор на варненските момчета и младежи” с диригент Дарина Кроснева, пианист Светлана Панайотова. Водещ: Светлана Жечева-Ефендулова.

Организаторите вярват, че в близко време с общи усилия и с подкрепата на варненската общественост ще бъде изграден докрай новият храм на Варна.

2d80979d5bab039286ba0efb91b12f88Строежът на храм „Св. Прокопий Варненски” започва на 11 ноември 2011 г., а първата копка е направена още през 2006 г. от Варненския и Великопреславски митр. Кирил. Това е един от най-мащабните църковни проекти през последните 20 г. у нас. Освен огромна църква на площ от 420 м2 и  крипта към нея се изгражда и отделна сграда за енорийски център.

Храмът се намира на ключово място в морската столица и се очаква да стане център на църковно-просветни дейности за деца и възрастни.

Повече за строежа на „Св. Прокопий” и дарителската кампания „Новия храм на Варна” вижте тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/94dpf 

Разпространяване на статията: