Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (8 Votes)

imaeПравославният център за духовно обгрижване на наркозависими и Сдружение „Отвори очи” организират семинар на тема „Психосоциална рехабилитация и духовно обгрижване на зависими и техните близки”. Семинарът се реализира в рамките на проект „Организационно развитие за по-добра подкрепа на наркозависими младежи” към Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014.

Семинарът ще се проведе в Лекционната зала на Духовно-просветен център „Св. архангел Михаил”, гр. Варна, ул. „27-ми юли” № 9, на 23, 24 и 25 февруари и на 23, 24 и 25 март 2015 г.

Водещи на събитието ще бъдат експерти от Националния център по наркомании, психолози и свещеници. Сред тях са Елмира Нешева и Красимир Иванов от Националния център по наркомании, Миглена Ставрева от терапевтична общност „Феникс”, прот. Василий Шаган, прот. Георги Фотакиев и др. Федон Калотеракис от Гърция ще представи опита на терапевтичната общност „Кетеа” с доклад на тема: „Християнска грижа в контекста на психосоциалната рехабилитация на зависими и техните близки”. Специално внимание ще бъде обърнато и на работата с родителите и семействата на наркозависимите в контекста на психосоциалната рехабилитация.

Програмата и формуляра за участие в семинара може да изтеглете от сайта на Варненска и Великопреславска св. митрополия тук. Още за Православния център за духовно обгрижване на наркозависими и Сдружението „Отвори очи” можете да прочетете тук.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9dfay 

Разпространяване на статията: