Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (8 Votes)

ivanОсновната грижа на о. Иван от Нови хан след претърпяната катастрофа и операция е осигуряването на храна и отопление за питомците му в организираните от него приюти. От пловдивската университетска болница „Св. Георги” той изпрати апел към всички, които са загрижени за него, да дарят според възможностите си, за да се осигури животът на хората, приютени в Нови хан и с. Якимово, Ломско.

Александровска болница в София дари 40 кубика дърва за приюта в Нови хан, съобщават от лечебното заведение. Дърветата са изсечени на територията на болницата, тъй като са били изсъхнали. Помогнала е и община „Триадица” с безплатен превоз на дървения материал до приюта. Отец Григорий, синът на отец Иван, който от тази есен пое голяма част от грижите за бездомните, координира сега работата сам. Хора от страната и чужбина са изявили желание да помогнат.

В приюта на о. Иван в Нови хан в момента са настанени 280 човека. Повечето са самотни майки, хора без подслон и препитание. 70 деца от дома ходят в местното училище. Реколтата, която хората от приюта са отгледали, не е достатъчна, за да изкарат зимата. Нуждаят се от всякакъв вид храни и гориво за отопление. Подобно е положението и в с. Якимово.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/98ud6 

Разпространяване на статията: