Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
IMAG0206Църковното настоятелство на храм „Св. Георги” в с. Песочница, близо до Берковица, продължава ремонта на храма, който започна на 21 юли. Търсят се доброволци, които да помогнат в довършителните дейности – боядисване, почистване на иконостаса и пода, подготовка на храма за архиерейското богослужение, което ще се проведе там на 25 октомври. Организаторите уверяват, че работата не е тежка. Доброволците ще работят в храма, който е отоплен, през дните от 20 до 24 октомври. Осигурени са им подслон и храна. Селото се намира на 10 км от Берковица и на 95 км от София. Храмът „Св. Георги” е построен през 1861 г. и последно е ремонтиран основно през 1928 г.

На 25 октомври Белоградчишкият еп. Поликарп ще оглави св. Литургия в храма. В съслужение с него ще бъдат свещеници от Берковица и епархията. След това църковното настоятелство организира празник.

През лятото беше ремонтиран покривът на храма, за да спрат течовете, които разрушават църквата. Възстановяването на храма е част от цялостна програма за възраждане на селото и заселването му с млади хора. Правят се усилия в него да дойдат да живеят млади компютърни специалисти, работещи дистанционно, които да съчетаят здравословния живот на село с напрегната работа на хората от IT сектора.

За връзка с настоятелството: 0887 93 88 77. Можете да изпращате и смс-и.

curkva pesocnica


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/98udr 

Разпространяване на статията: