Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)

8fНа 1 юни, неделя, от 18 ч. в Концертното студио на Радио Варна ще се проведе творческа вечер на школите при храм „Св. Атанасий”. Изложба на икони, рисунки, концерт и представяне на известни басни са подготвили децата. Събитието се осъществява с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и е част от програмата на Радио Варна в подкрепа на талантливи деца и младежи „Криле за начало”.

Школите по изкуства при храм „Св. Атанасий” са създадени през 2011 г. по идея на прот. Дончо Александров и с благословението на Варненския и Великопреславски митр. Кирил. Настоятелството на храма работи активно за приобщаване на подрастващите към християнските ценности и традиции. Заниманията с децата са безплатни и се водят от специалисти. Вече трета година към храма работят школата по актьорско майсторство с ръководители Мариета и Стефан Златарски, школата по изобразително изкуство с ръководител Тереза Зиковска и Детският хор „Ангели” с диригент Евгения Григорова. През 2012 г. беше създадена и школата по иконопис с ръководители Катя и Младен Костадинови.

Над 60 деца от различни варненски училища всяка седмица работят по два часа и развиват усърдно и с постоянство своите таланти, участват в организираните при храма тържества и изложби, посветени на различни християнски празници.  Детският хор „Ангели” е носител на грамоти от три издания на ежегодния Фестивал на училищната и храмова песен, посветен на Рождество Христово, а тази година за първи път участва съвместно с църковния хор в празничната света литургия на храмовия празник.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9wp8c 

Разпространяване на статията: