Мобилно меню

4.8333333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.83 (24 Votes)

mitropoliaИзточници от Русенска епархия разкриха, че в хода на назначения от митрополит Наум одит на финансите на епархията са били разкрити значителни злоупотреби с църковни средства. Подробности ще бъдат оповестени след пълното приключване на проверката.

Малко след встъпването си в длъжност новият Русенски митрополит назначи независим финансов одит, тъй като имаше постъпили сигнали от представители на свещенството и местната гражданска власт, че в администрацията на митрополията са извършвани нерегламетирани финансови операции със средства на епархията.

Също така става ясно, че малко преди да замине за тържествата по повод 24 май в Москва Русенският митр. Наум е разпоредил проверка и в Басарбовския манастир, недалеч от Русе, тъй като в медиите излязоха сведения, че един от монасите на св. обител се е появил в скандално видео, разпространяващо се в Интернет. До 30 май игуменът на манастира архимандрит Емилиан трябва да изпрати на митрополита резултатите от вътрешното разследване.

Вероятно в резултат на случващото се в епархията малко преди да замине за Русия патриарх Неофит, който преди това беше Русенски митрополит, е заменил в състава на придружаващите го лица двама свои бивши служители от Русенската митрополия, които по предварителна програма също е трябвало да пътуват за Москва.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/99cr4 

Разпространяване на статията: