Мобилно меню

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (35 Votes)

Трета седмица след каноническия избор за нов Русенски митрополит, какъвто епископ Наум стана още на 23 март сутринта, синодният сайт не актуализира информацията си и сочи като Русенски митрополит Негово Светейшество Българския патриарх Неофит (тук).

Присъствалите на въдворяването на митрополит Наум в Русе свидетелстват, а и са заснели целия състав на синодния сайт, че присъства на това тържество в „дунавската столица” на България. Затова наистина не е понятно, защо все още до края на деня – сряда, 9 април 2014 г., промяната не е отразена на сайта на Св. Синод. Наши читатели (М. К. от Южна България, В. М. от Северна България и др.) коментираха, че чуждите медии вече са отразили промените във висшия клир на БПЦ и затова намират за скандална тази мудност на синодния сайт да върши работата си по начин, подобаващ на официален източник на информация за Българската патриаршия.

„Тогава Той им рече: о, несмислени и мудни по сърце!” (Лука 24:25)

Бел. ред.: Едва днес, 10 април, с 19-дневно закъснение и след вчерашната публикация на Двери труженичките в синодния сайт промениха материала за Русенския митрополит, но това не им пречи да си държат митрополит Наум още като епископ на БПЦ! 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/99pcy 

Разпространяване на статията: