Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (17 Votes)

34938Излезе книгата Видях те, Божи служителю на младата авторка Ралица Райчева. Книгата е биографична и разказва за живота на репресирания от комунистическия режим в България отец Страхил Сотиров (1897-1979). Описвайки тежката съдба на свещеника, достойно изминал своя път, авторката разглежда много документи, свързани със строежа на църквата „Св. Георги Победоносец” в гр. Брезник, представя затворническия му дневник, много снимки, както и кореспонденцията му с различни хора, в т. ч. и тогавашния Ню-йоркски митрополит Йосиф (Диков, † 1987 г.). Книгата обрисува личността на отец Страхил и неговото посвещение да служи на Бога и на хората.

Премиерата на Видях те, Божи служителю ще се състои на 6 април (неделя) от 12 ч. Книгата ще представят свещ. Николай Нешков, председател на храм „Св. Николай Мирликийски” в София и актьорът Благой Бойчев. Мястото на събитието е „Tea House (Чай във фабриката)” на ул. „Георги Бенковски” № 11. Заповядайте!

Изданието се предлага на щандовете на книжарници „Български книжници” и „Къща за птици”, както и в магазините за книги към храмовете „Св. Седмочисленици” и „Св. Неделя”.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9xyff 

Разпространяване на статията: