Мобилно меню

4.5833333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.58 (12 Votes)

382

Излезе нов тираж на компактдискове с църковни песнопения в изпълнение на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Известният с музикалните си дарования предстоятел на БПЦ е правил записите в минали години, още като Русенски митрополит. Сега под общото заглавие „Живот и песнопение” излизат две сидита, които включват диска, чийто запис е направен през юни 2004 г., озаглавен „Живот и песнопение” (CD1), както и записания през ноември 2005 г. диск „Покаяние. Пост. Възкресение” (CD2). Негово Светейшество Патриарх Неофит е записал църковните песнопения заедно със своя брат, известния диригент и църковен музикант доц. Димитър Димитров, както и с прот. д-р Кирил Попов и Стефан Димитров, сина на доц. Димитров.

Предишният тираж на двата диска е напълно изчерпан, а след избора на дядо Неофит за патриарх интересът на хората към него се засили. Негово Светейшество е известен със своя ангелски глас, с който изпълнява църковнославянски песнопения. Нека това вдъхновено изпълнение от Негово Светейшество служи за подкрепа по време на великопостен подвиг и да доставя духовна радост на всички вярващи, коментираха специалистите.

Тиражът на двойния диск е 5000 и ще се продава както по храмовете, така и в книжарниците и в музикалните магазини, понеже интересът към изпълненията на Патриарх Неофит е много голям.

Снимка: Булфото


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9xyhd 

Разпространяване на статията: