Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (19 Votes)

kaldnishki manastir_MainМанастирът "Св. Николай" в пернишкото село Кладница е отново с електричество. Токът е пуснат в понеделник след обяд, след като благодарение на дарители просрочените задължения от 1633 лева са платени, съобщи кметът на Кладница Васил Мирчев, цитиран от БТА. Щом научили за бедстващото положение на светата обител, мнозина хора откликнали на призива и помогнали с каквото могат, каза кметът. Той съобщи, че най-голямото дарение е от 600 евро.

С парите, които са останали от акцията, ще бъдат извършени строително-ремонтни дейности около манастира. Ще бъде изградена септична яма и ще бъдат положени нови плочки към светата обител.

Приходите в манастира са само от дарения и свещи и по време на кризата са намалели значително. Въпреки критичната ситуация обаче богослуженията не са прекратени. За разлика от повечето манастири и църкви, в Кладнишкия манастир няма тарифи за църковните обреди. Всеки, решил да кръсти детето си тук, е добре дошъл. Може да остави пари под формата на дарение, ако желае и колкото желае. Дарението трябва да идва от сърцето, казва йеромонах Рафаил.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xfh48 

Разпространяване на статията: