Мобилно меню

4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (8 Votes)

430x310Днес ръководството на парламентарната комисия по вероизповеданията се срещнаха в синодната палата с Негово Светейшество патриарх Неофит и висши духовници. Депутатите са заявили желанието си да продължи диалогът на законотворците с Българската православна църква, съобщава News.bg. Ръководството на комисията е запознало патриарх Неофит с работата на комисията досега. Предстоят срещи с другите традиционни вероизповедания.

Основната тема на разговора е била промените в Закона за вероизповеданията, който не е ясно кога ще влезе за първо четене в пленарна зала. Светият Синод приветства този законопроект, e заявил пред журналисти народният избраник Пламен Славов.

Законът засяга собствеността на някои имоти на вероизповеданията, които са паметници на културата. Проблемите по текстовете от закона са във връзка с това дали БПЦ може да се грижи адекватно за тези храмове. Като примери се привеждат ремонтите, направени в пловдивския храм "Св. Марина" и сигналите за нередности при стопанисването на историческия храм "Св. Неделя" в Батак. Този въпрос обаче днес не е бил дискутиран с представителите на църковното ръководство.

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xf4qa 

Разпространяване на статията: