Мобилно меню

4.6 1 1 1 1 1 Rating 4.60 (10 Votes)

nagrada-RIO tmb_mainУчителката по религия Миленка Йоцова получи награда от Регионалния инспекторат по образованието – София-град за принос към столичното училищно дело. Тя получи пластика (сова) и грамота. Миленка Йоцова  е учител по религия в ОДЗ № 25 и в 78 СОУ „Христо Смирненски“ в Банкя.

Отличието й беше връчено на 6-та церемония на годишните награди на РИО-София-град, където софийски учители бяха наградени за принос в развитието на столичното образование. Церемонията, която се състоя на 21 май в залата на театър “София”, се превърна в традиционно културно събитие, на което Регионалният инспекторат по образованието и Столична община отличават с награди в навечерието на 24 май, Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, достойните учители и дейци на българското образование.

Миленка Йоцова е един от малкото дългогодишни учители по религия, преподавала е в различни столични училища и детски градини. В момента тя въвежда в истините на вярата децата на гр. Банкя. Води също така курсове за възрастни при храм „Св. Кирик и Юлита“. С активното съдействие на протойерей Василий Топузлиев, предстоятел на храма, и на дарители деца от 78-о СОУ „Христо Смирненски“ вече няколко лета прекарват седмица в Клисурската света обител, Видинска епархия, където продължават запознаването си с православната вяра. Благодарение на съвместните усилия в 7-о СОУ беше създаден и през ноември 2010 г. тържествено осветен от Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит, кабинет по религия с прекрасни стенописи.

Миленка Йоцова не е първата учителка по религия, която получава престижната награда. През 2010 г. РИО-София отличи и Руска Тошева, която е дългогодишна преподавателка по религия в София и базов учител на Богословския факултет на СУ. 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xhwp8 

Разпространяване на статията: