Мобилно меню

4.7142857142857 1 1 1 1 1 Rating 4.71 (28 Votes)

Отец Иван Отец Иван Плещов, предстоятел на храма „Св. Николай” в Елин Пелин, се нуждае от спешна животоспасяваща операция по отстраняване на туморно образувание на бъбреците. Операцията ще се извърши в чужбина в дните след Възкресение Христово или на Томина неделя. Въпреки че негови събратя и близки му помагат, за да замине, за отеца е непосилно да събере цялата необходима сума от 10 000 евро. Затова се обръщаме към всички християни в светите дни на Страстната седмица да покажем съпричастност към отец Иван и неговото семейство и да му помогнем да събере парите за операцията.В навечерието сме на най-големия християнски празник - Възкресението на нашия Господ и Бог Иисус Христос, с което Той победи смъртта и дарува на всички ни вечен Живот. Нека станем съпричастни на Неговите страдания, смърт и Възкресение, като помогнем на Христовия свещеник и помним евангелските думи: "Ако сте сторили това на един от Моите най-малки братя, на Мен сте го сторили" (Мат. 25:40).

Отец Иван Плещов е роден през 1964 г., а е ръкоположен за свещеник от Траянополския епископ Иларион (после Доростолски митрополит) през 1996 г. Преди това е работил като ветеринарен лекар. Той е председател на църковното настоятелство при храм „Св. Николай” в гр. Елин Пелин и храм „Св. Троица” в с. Равно поле, Софийско. Семеен е, с две деца.

Банкова сметка в лева
UniCreditBulbank
IBAN: BG48UNCR70004500054440
BIC: UNCRBGSF
титуляр на сметката - Иван Ангелов Плещов

В няколко софийски храма ще бъдат поставени касички, където също ще могат да се оставят дарения – за техните имена ще ви информираме допълнително.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33uxy 

Разпространяване на статията: