Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Clipboard01В броя на Лазаровден Ви предлагаме:

  • Защо болничните параклиси, които бяха създадени през последните две десетилетия са по-скоро „будки за свещи”. Имат ли болните нужда от тези духовни островчета и защо у нас все още не е популярна дейността на болничния свещеник. В дискусията по темата участват Знеполският епископ Йоан, гл. ас. д-р Анатолий Дуковски от „Майчин дом” , протойрей Николай Николов от Русе и свещеник Марио Йонов от София.
  • Домът на словесните птици – новооткритото в столицата средище на православната култура – ателие-книжарница „Къща за птици”.
  • Свещеник Александър Лашков – за постоянната ни среща с Иисус Христос – проповед върху Евангелието за Вход Господен в Йерусалим (Цветница).

   „Вяра и общество” се излъчва от 8.00 ч. в събота( 7 април) по БНТ-1. Излъчването по БНТ Свят е в неделя (8 април) от 7.05 часа с повторение във вторник (10 април) от 13.30 часа.  Може  да ни гледате и на електронната страница на предаването – „БНТ Продукции”, раздел „Религия и История” -  в сайта на БНТ www.bnt.bg . Всеки пореден брой става  достъпен за потребители след 12.00 ч. в събота.

Екипът на „Вяра и общество” поздравява всички свои зрители, които честват своя имен ден на Лазаровден или Цветница – бъдете живи и здрави и Бог да Ви пази!   

 

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33ux3 

Разпространяване на статията: