Мобилно меню

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (8 Votes)

BIBLIQ 1В навечерието на Цветница кметът на Димитровград Иво Димов раздаде на всички общински съветници луксозни Библии. 300 Библии са дарение от фондация "Приятели на България". Ден по-рано Библии получиха и всички служители на кметството в града със заръката да четат Свещ. Писание. “Правя го в навечерието на Великден с пожеланието съветниците да станат по-добродетелни и да мислят повече, преди да действат. Чел съм Библията веднъж, сега отново я препрочитам”, обясни своя жест кметът на Димитровград.

По инициатива и с разрешението на Просветното министерство немската фондация "Приятели на България" отпечатва детски библии, „Християнска етика“ и Нов завет, които официално се разпространяват в българските държавни училища. Отпечатани са 50 издания от тези пособия с общ тираж 3 070 000 броя.

Библии от същото издание получиха днес и общинските съветници в Монтана. Те им бяха дадени от викария на Видинския митрополит епископ Сионий. Даряването на Библии на политици и общински служители в навечерието на големите християнски празници се превърна вече в традиция на немската фондация. Инициативата е по проекта "Библии за българските политици, академичните среди, директорите на училища и общественици”. Председателят на фондацията проф. Свиленов, който е протестант по изповедание, заяви по този повод:

"На много места ме питат защо го правя. Както и дядо владика каза, Библията е и остава фундамент на християнската вяра. Върху нея е изградена ценностната система на християнството. Тези велики десет заповеди - не убивай, не лъжи, не кради... - ние искаме тази ценностна система да попадне в социалните групи в нашата страна, които носят отговорност за България".

Сн. Община Димитровград


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33uax 

Разпространяване на статията: