Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (24 Votes)
4_3.jpgОт няколко години за Рождество Христово поднасям като коледен подарък моето поощрение към потрудилите се за благото на Българската източноправославна епархия в САЩ, Канада и Австралия. Това действа насърчително не само за похвалените клирици и миряни, учители и ученици в епархията, но и за всички, които милеят за успеха на църковното ни дело извън Родината. Всички знаят, че трябва да стоим будни на Авакумова стража, както и Чърчил го е казал: "Никога, никога, никога не спирайте!"

Понеже много от успехите в епархията ни бяха уважени и обнародвани в многообичания от нас сайт Двери.бг, си позволявам от името на всички епархиоти да благодаря за и като коледен подарък да поощря трудовете и благонамеренията на всички труженици в чудния екип на Двери.бг. Нека да се знае, че за нас задграничните благословението на Негово Светейшество и на Св. Синод в началото на работата на сайта е като благословението на патриарх Яков. Получено вече, то пребивава. Искате доказателства: Отворете Дверите на Православието и ще се убедите. Такова богатство на теми с толкова дълбочина и благозвучност написани и подредени, че и за нас зад граница е радост, наслада и чест да четем. Има за всекиго по нещо: Новини от България, новини от  чужбина, както и неща, стъкмени от другите за нас.

И понеже винаги обнародва истината, екипът на Двери.бг се чувства свободен, смел, дръзновен и точен, заради което още повече го ценим в САЩ, Канада и Австралия.

Това е моето поощрение към вас, драги приятели от екипа на Двери.бг. Продължавайте в същия дух. Безкористно, но неуморимо. В духа на дядо Славейков: "Бъди честен, казвай право, па върви напред, без да гледаш, че е кален този Божи свет." И не отстъпвайте никога и никому, а по Чинтуловски: "Живейте православно в България държавно!"

Христос се роди - славете Го! Той да ви пази и занапред!"

С обич в Родилия се Богомладенец,
На САЩ, Канада и Австралия митрополит + ЙОСИФ

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kf6f 

Разпространяване на статията: