Мобилно меню

4.5757575757576 1 1 1 1 1 Rating 4.58 (66 Votes)

7 години ДвериТака признателният поет кратко и необоримо описва приноса на светите Братя, чиято памет празнуваме и днес, 24 май, заради великото им дело; при това заедно с един от великите Господски празници – Възнесение Господне. Колко величаво съвпадение!

С много по-скромни цели преди седем (7) години на този свещен ден няколко млади богослови и богословски образованите, но с друго дипломно образование техни съпруги и съпрузи дадоха начало на православния портал „Двери на Православието”, известен на всички хиляди негови ползватели с краткото и ясно име двери.бг/dveri.bg

През последните 7 години интернет се промени много с появата на така наречения "Уеб 2.0", промени се и нашият сайт. Така и трябва да бъде - Двери ще продължи да се променя. Който си мисли, че стои на едно място, който желае да свърши работата "веднъж завинаги" и след това само да се "препитава" от предишната си слава, всъщност пада, но не знае това. Въпреки непрекъснатите промени едно остава: този портал беше и е основният национален интернет-извор на богословско слово, църковна проповед, живо свидетелство, пастирска грижа, братска подкрепа, верски новини, православен ориентир, неподкупен страж на истината, трибуна на не-платена, истинска християнска доблест, предан служител на богоугодното, който не приема никакво човекоугодничество, безстрашен глашатай на това, което трябва да бъде, а не на онова, което някому се иска да бъде.

Седем години на усилни дни и безсънни нощи, на големи жертви, но и на многоценни признания и задължаващи благодарности от Негово Величество Читателя на Двери на Православието. Седем години на удовлетворение от изпълнен християнски дълг. Седем години на яростни нападки срещу Двери на Православието, но нито един присмех! А гневът изразява слабост пред силата на отсрещния. „Който чете, нека разбира!” (Мат. 24:15)

Накрая нека споменем и това, че седем години Двери на Православието се чете по всички континенти от славяни от най-различни народности, та дори и от не-славяни, които разбират езика на св. Кирило-методиевите потомци. А днес като едно потвърждение на Вазовото „и на вси словене книга да четат” имаме да споделим: в сайта на наследниците на архиепископ Василий Кривошеин беше поместена на български език публикация от Двери.бг - тук. Такива дребни знаци, които получаваме почти всекидневно, ни дават сили да продължаваме.

Толкова от нас! Честит празник на всички!

Коментари   

0 #9 п.п 30-11--0001 02:00
Честит рожден ден на www. dveri.bg! С пожелание на целия екип, да е постоянно жизнен,и да продължава все така своето благовестие!
Цитиране
0 #8 Кирил Методиев 30-11--0001 02:00
"...този портал беше и е основният национален интернет-извор на богословско слово, църковна проповед, живо свидетелство, пастирска грижа, братска подкрепа, верски новини, православен ориентир, неподкупен страж на истината, трибуна на не-платена, истинска християнска доблест, предан служител на богоугодното, който не приема никакво човекоугодничество, безстрашен глашатай на това, което трябва да бъде, а не на онова, което някому се иска да бъде." - никак не звучи скромно и смирено - както подобава на християни.
Цитиране
0 #7 Искрен Иванов 30-11--0001 02:00
Честит седми рожден ден! От сърце желая на екипа много здраве за да продължи своето благородно дело, на което вече 7 години миряните се радваме в рамките на този сайт. Господ да ви пази и да ви помага още дълги години в поддръжката на този прекрасен Християнски портал.
Цитиране
0 #6 Ljubomir Schiwatschew,Nürnberg 30-11--0001 02:00
Честит рожден ден ,желая на всички Вас здраве,успех и цитирам вашите думи ,за да сте все така/останете все така безстрашен глашатай на това което трябва да бъде,а не на онова което някому се иска да бъде/
Цитиране
0 #5 Теофилакт 30-11--0001 02:00
Честит рожден ден и успех в това трудно и благородно начинание!!!
Цитиране
0 #4 nikola vladikov 30-11--0001 02:00
Честит седми рожден ден, и благодарност за хубавите материали, на „Двери.бг“ т.е. на всеки от екипа който стои зад сайта.
Цитиране
0 #3 о. Павел 30-11--0001 02:00
Честването на протестантския превод на Библията в софийския БФ, при което синодалният превод даже не се споменава, е чист икуменизъм с привкус на фарс, но всеки си носи отговорността.

За сайт, който се прави в свободното време от неплатени ентусиасти, Двери е на доста високо ниво. Обективен е и отказва да е клакьор или неутрален наблюдател на язвите в БПЦ. Дерзайте!
Цитиране
0 #2 ОТЕЦ АЛЕКСАНДЪР 30-11--0001 02:00
От пет години следя сайта с интерес, но някои писания в него съвсем основателно предизвикват възму
щение и яростни нападки/толериране на икуменизъм/.
Не случайно митрополит Николай отправи критики.
Цитиране
0 #1 един свещеник 30-11--0001 02:00
"Двери" наистина остана една неподкупна трибуна в предлаганe истината за църковния ни живот. Има негодуващи, съскащи и всякакви противници на истината, но тя трябва да се казва прямо, защото така "ще ни направи свободни". Лукавството и лицемерието остават в своите зависимости и непрогледност.
Честит празник, редактори! Все така с ревност за правдата и занапред!
Цитиране

Добавете коментар


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3pcx9 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Смирението е единственото нещо, от което имаме нужда; когато има други добродетели, човек все пак може да падне, ако няма смирение; със смирението обаче човек не може да падне.

Герман Атонски Стари