Мобилно меню

4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (64 Votes)

13Не само да ги контролират, ами направо да ги командват! Да няма шест-пет, само "леви, десни!" И особено леви, като се знае партийната принадлежност на вносителя. Как да ти се пее тогава "Спете спокойно, деца, комунизмът си отиде"?! След като той задълго е оставил тук незаконното си изчадие - безбожието.

Законопроектът иначе е чудесен, направо кукла! Издържан в най-добрите традиции на едни времена, които едни ги смятат за отминали, а други за такива, които има да дойдат. Повеляващ пълен контрол над всички вери, барабар с конституционно-традиционната. Преди всичко да се контролират паричните им средства, но не само това. О, не само това!

Мотивите сигурно ще се харесат на мнозина, особено на "държавните мъже", както обичат те да ги наричат. Може да се харесат и на държавните чиновници в дирекцията, защото "ще им порасне работата". Текстовете на проектозакона галят като с хладна длан в жежко пладне всяка управленска душа. Или почти всяка, за да съм честна.

Но повече от сигурно е, че силно ще раздразни всички отговорни хора във вероизповеданията у нас. И не само. И ще започнат едни препирни, доводи и антидоводи, включително и от политическите кръгове - нали и те трябва да си намират по малко работа за големите си заплати. 

Без да се изживявам като пророк, още по-малко като пророчица (макар че дори и мъжете в нашето мило Отечество признават, че у нас са на почит преди всичко пророчиците!), ще прогнозирам, че този законопроект ще си остане... запъртък. Ако пък някой не знае какво е това запъртък, нека отвори в интернет и ще прочете: 

1. яйце с недоразвит зародиш (като се счупи, мирише лошо); 2. (прен.) дребен, недоразвит, недоизлюпен; нефелен, от когото нищо не става; провалено още в зародиш начинание.

Ох, защо ли пък и аз да не инициирам един проектозакон за задължително спазване на българския правопис и познаване на държавната администрация в България поне от депутатите, дето правят проектозакони? То иначе ще ме сметнат за смахната, ако поискам това за всички депутати. И веднага ще ме докладват в никога несъществувалата агенция Вероизповедания.

Абе... (изтрито от авторката)


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/w3h46 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Душата, която истински обича Бога и Христа, дори да извърши десет хиляди праведни дела, смята, че не е извършила нищо, поради неутолимия си стремеж към Бога.
Св. Макарий Велики