Мобилно меню

4.8518518518519 1 1 1 1 1 Rating 4.85 (27 Votes)
1_7.jpgПри първата архиерейска служба в новия храм на благоевградското село Бело поле безпортфейлният министър оправда оня, дето лани не му даде портфейл, като показа, че не е наясно с аритметиката. 500 хиляди лева за свещениците ни в чужбина! (вж тук) Добре звучи, нали? Но все пак 37 свещеника по 500 евро за 11 месеца е равно на по-малко от 400 хиляди лева! Значи някой е "смотал" поне 100 хиляди лева. На всичко отгоре тази година въпросните свещеници бяха "благословени" с пари само за половин година! Тогава? Тогава кражбата е още по-голяма или поне толкова голяма, колкото е голяма лъжата на министъра. Е, нали трябва да се правят "подаръци" нагоре-надолу от името на премиера, правителството, министъра и дирекцията му, то това с пари става, как иначе?!

Бел. ред.: Субсидията за свещениците в чужбина се дава за 11 месеца, както и заплатите на дипломатите ни, понеже се предполага, че 1 месец те са в отпуск. Тази година обаче се намеси неправомерно управляващият до юни месец епархията старозагорски митрополит, така че управляващите си спестиха половината субсидия. А какво стана с тия "икономисани" от джоба на свещениците пари, в България на такива въпроси е невъзможно да се намери отговор. И последното уточнение: според сведения от Западно- и Средноевропейската ни епархия там свещениците, които получават субсидия, не са повече от 20. Вероятно числото 37, споменато от Б. Димитров във въпросното му изявление, обект на горния коментар, се отнася до всички български свещеници в Европа (извън България), Америка и Австралия.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kr3a 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Смирението е единственото нещо, от което имаме нужда; когато има други добродетели, човек все пак може да падне, ако няма смирение; със смирението обаче човек не може да падне.

Герман Атонски Стари