Мобилно меню

4.9166666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.92 (48 Votes)
Преди няколко години по случай годишнината на православния портал „Двери.бг” редакционният екип поиска разрешение от главния секретар на Св. Синод и почисти двора на синодната палата от бурени, плевели и опасни увивни растения, които задушаваха устремените към небето красиви дървета -тук.

Сега пак е пролет. Пак градината – действителната и мислената – на Св. Синод е прораснала с бурени, отровни плевели и задушаващи увивни изчадия, дето не само задушават мисълта и волята на някои от дядовците, но успяват да изманипулират голяма част от решенията и действията им. На всичко отгоре тези отровно-задушаващи прояви на родните духовни изчадия вече зловонят и във всички поместни православни църкви, а в Цариград синодни старци тъкмо днес се упражняват върху сгрешената задача, подадена им уж от нашия синод. Става дума за фалшификата, поместен в нефаксимилен вид (досещате се защо) в сайта на Българската православна църква – Българска патриаршия.

Това е достатъчен повод и синодните ни митрополити да се замислят за почистването на своята градина, да отскубят бурените, да изкоренят плевелите, да разсекат задушаващите прегръдки на отгледаните в скутите им родни духовни паразити.

Че утре, току виж, станали и те митрополити. И ще "правоправят" по същия начин, по който сега "кривоправят". Пък иди си търси правдата, ако си нямаш друга работа.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3k4qy 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Както кормчията зове ветровете и подмятаният от бурите моряк отправя взор към дома, така и времето те зове при Бога; като воин Божи бъди трезв – залогът е безсмъртие и живот вечен.

Св. Игнатий Богоносец