Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (25 Votes)

98Красноречиви коментари за руските ракетни удари от 10 октомври срещу най-големите украински градове на водещи пропагандатори по руските медии. Сред тях неизменно са и „църковници“, които говорят, че такава е волята на Христос и всичко е в името на Православието.

Борис Корчевников – телевизионен журналист, генерален директор на канал „Спас“, водещ на предаването „Човешка съдба“ по канал „Россия-1“ коментира за руските зрители бомбардировките срещу Киев. Според него това се случва по молитвите на светците:

kw„Вечерните удари в Киев дойдоха когато Киевската печерска лавра и целият православен свят вече бяха започнали да празнуват Събора на Киево-печерските светии.

Това е цяла армия от светци, покровители на Киев и на целия Руски свят, който започва от тях.

Стотици и хиляди известни и неизвестни светци, лечители, свети воини, свети князе… – те са армия, която продължава да живее с нас, да воюва заедно с нас и да се застъпва пред Бога за нас.

Може би някои ще се изненадат, но светиите, там горе на небето, молят Бога… за отмъщение“.

60Иван Охлобистин за масовия обстрел срещу украинските градове вчера. Иван Охлобистин е одиозна фигура, артист и свещеник. На митинга, организиран от Кремъл след „референдумите“, той беше един от главните поканени оратори.

„Удовлетворен съм.

Ще споделя закъснялата си реакция на обстрела на Киев и други градове в страната 404.

Не, не съм щастлив, а доволен. В противен случай не би било по човешки.

Заедно със съвестта си „не-братята“ са загубили и здравия си разум. Нима не осъзнават, че в случай на тяхната невъзможна победа и запазване на териториалната им цялост ще трябва да изплатят дълговете си към Запада? Те имат много дългове, а възможностите са нулеви. Руини.

А и всичко е продадено отдавна. Единственият начин да запазят земята си е да сложат оръжие и да се покаят, преди да е станало твърде късно. Няма държава – няма дългове. Русия със сигурност няма да плати на никого.

И ако се върнем към дългоочаквания обстрел – надявам се, че това не е било еднократна акция и че обстрелът няма да спре докато не бъде унищожена цялата енергийна инфраструктура. Това е единственият начин да доближим мира“.

alexandur duginАлександър Дугин: Нашите ракети са от любов, а украинците се държат като олигофрени. Трябва да разговаряме на църковно-славянски.

„Не разбирам какво се случва с украинците. Но… не разбирах и какво се случваше с руснаците през 1991-ва, 1993-та и след това. И ние бяхме обсебени. И ние се държахме точно така. Да унищожаваме, да бием, да дерем, да се саморазрушаваме и да аплодираме собствената си мъка – така се държат олигофрените. Днес – украинците, а вчера, неотдавна – ние.

Най-лошото е, когато зъл дух влезе в любимия ви човек и… вие не можете да направите нищо по въпроса.

Русия започна да се измъква от манията си по Запада преди двадесет години, едва-едва, по една чаена лъжичка на час. И това почти се случи.

Злото влиза в хората и те полудяват. Това се случва в Украйна. И, уви, нашите ракетни удари няма да отрезвят украинците – или по-скоро ще ги отрезвят, но само малко.

Трябва да се пречистим, да се осъзнаем, да се събудим. Само тогава ще можем да се обръщаме към обсебените братя и обладаните от демони сестри на правилния език. Не на нецензурен, а на чист източнославянски език, без значение какъв е диалектът му. Църковнославянски, например. И най-добре именно на него…

Путин пое по пътя на геополитическото отмъщение. И това е неговата мисия. Путин е Евразия, която се връща към своята субектност. И нищо друго. Всичко останало e не-Путин“.

628614 900Прот. Александър Тимофеев  преподавател по библеистика в Московската духовна академия, споделя снимки от успешния първи ден на новия командващ руската армия ген. Суровикин, за чиято военна тактика според специалистите са характерни ударите по граждански обекти и инфраструктура:

„Усещането не е радостно, а горчиво. Горчиво като лекарство и болезнено като лекарски срезове. Много жалко за обезумелите киевчани и жителите на други градове. За тези, които вчера и преди се радваха на обстрела на Донецк и Горловка, на разрушаването на Кримския мост, на разстрела на „колаборационистите“, както и за тези, които ще загинат случайно и невинно. Но това изглежда е единственият начин да се опитаме да спрем войната, преди тя да стане атомна и световна“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8ccxk 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Стреми се с всички сили да проникнеш със сърцето си дълбоко в църковните чтения и пения и да ги издълбаеш върху скрижалите на сърцето си.

Игумен Назарий