Мобилно меню

4.04 1 1 1 1 1 Rating 4.04 (25 Votes)

pic4 zoomВключвам се в дискусията (за въвеждането на „трети пол” от ЕС, бел. ред.), за да подскажа на Двери, че за втори път в новините на сайта се публикува информация, която не е съвсем вярна: още първия път по тази тема (тук) в съобщението се посочваше, че европарламентът е приел „Резолюция относно пътната карта на ЕС срещу…”, и сега отново се настоява, че е приета резолюция. Което, разбира се, не е вярно: приет е за разглеждане доклад, по който е гласувано. На основата на този доклад може да бъде приета резолюция (и навярно такава ще бъде приета в скоро време). Още по-неточно в горното съобщение на Двери (по-скоро – на публикувалия новината, Novinite.bg) е твърдението, че Европа въвежда трети пол. Европа не въвежда полове. Докладът на европарламента от 4 февруари 2014 г. визира определени лица, за които се смята, че са дискриминирани, като ги нарича ЛГБТИ – лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални. Нито Европа, нито някой друг се опитва да въведе трети или четвърти, или не знам какъв още пол. Единствено медицината говори за три вида полова (не сексуална!) ориентация: мъж, жена и неопределен пол (както е известно, деца могат да се раждат, макар и рядко, с неопределен пол, нито мъжки, нито женски, и медицината смята, че тя е призвана да „поправи” тази несправедливост).

Сексуалната ориентация е нещо различно от половата. В европейските и американските политически кръгове се говори преди всичко за ЛГБТ-лицата (т. е. без интерсексуалните) като за лица, които в мислите и действията си се ориентират към (привлечени са към) един или друг пол и имат особен (т. е. различен от нормалния) начин на поведение и на социален живот. Към тази група сетне беше добавено и „И”, но след това бяха добавени и други букви, определящи и други белези на този тип хора. Абревиатурата стига дори до десет букви, например LGBTQQIAAP (от английското lesbian, gay, bisexual, transsexual, queer, questioning, intersexual, asexual, allies, pansexual, можете да погледнете www.urbandic...LGBTQQIAAP, за съжаление само на английски е, но названията лесно се разбират). Тук може да се забележи, че в тази група хора се включват такива с ясно определени греховни наклонности (практики), такива, чиято ориентация сама по себе си не е (и не може да бъде) греховна, и съвсем „нормални” хора (напр. „съюзниците” – allies), които се застъпват за правата на хомосексуалистите. Поради това разнообразие от интерпретации на поддръжниците на упоменатите в доклада на Европарламента хора не може да има и еднозначен отговор на въпросите, които евродепутатите поставят в този доклад. Затова и писах в дискусията, отнасяща се до отправянето на призив към Синода да излезе с решение (изявление) по този доклад, че е необходима умела обосновка на подобно решение или изявление, защото подвеждането под общ знаменател на всички, упоменати в различните документи на Евросъюза лица (т. е. не само упоменатите в доклада на Европарламента), и осъждането им в действителност няма да бъде правилно и фактическо, тъй като трябва да се направи разлика между половата и сексуалната ориентация и/или поведение.

 {kunena_discuss:33264}


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9xx3y 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Не се учудвай, че падаш всеки ден; не се отказвай, но смело се изправяй. И бъди уверен, че ангелът, който те пази, ще възнагради търпението ти.

Св. Йоан Лествичник