Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (54 Votes)

Myrrh Bearing WomenНие видяхме нашия Господ възкръснал, но все пак у нас остава въпросът: кой ще отвали камъка вместо нас? (Марк 16:1-8).

Св. евангелист Марк ни казва, че когато минал съботният ден, Мария Магдалина, Мария, майката на Яков, и Саломия купили аромати, за да помажат погребаното тяло на Иисус. Големият въпрос на устните им обаче бил: кой ще отмести камъка за нас? Въпреки това, когато стигнали до гробницата, камъкът вече бил отместен – не от човешка сила, а от Божията сила. Ангел Господен бил отстранил камъка.

Когато камъкът бил поставен, за да затвори достъпа до гроба на Христос, това означавало за тях края на живота и служението на Иисус. Това бил и краят на техните надежди и мечти за нов живот. Камъкът станал препятствие.

Точно както камъкът над гроба на Христос е бил препятствие за тези жени, така и всички ние имаме камъни, препятствия, които ни пречат да достигнем с вяра при Христос. Те ни карат да се спъваме, правят живота ни труден, променят нашата представа за действителността.

Често пъти, през повечето време, ние не можем сами да премахнем тези пречки. Подобно на жените по пътя към гроба ние не сме достатъчно силни, за да преместим тези тежки камъни. Но има Някой, Който може! Бог отхвърли камъка на смъртта и го замени завинаги с вечния живот с Бога. Бог ще ни помогне да отместим и нашите камъни, нашите препятствия. Няма пречка, която да е толкова тежка, че Бог да не може да я премахне от живота ни и да я замести с живото сърце на любовта.

В каквато и да е борба или предизвикателство, което сте изпитвали през живота си, при всяко притеснение от срам или болка, нека силата на Възкресението напълно да сложи край на тази борба. Защото Христос възкръсна!

Превел: свещ. Траян Горанов


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8pp8u 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Имало един човек, който ядял много и все бил гладен, и друг, който се задоволявал с малко ядене. Този, който ядял много и все бил гладен, получил по-голяма награда от оня, който се задоволявал с малко ядене.
Apophthegmata Patrum