Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (9 Votes)
Публикуваме писмото на презвитера Джурия Толберт от диоцеза на Българската църква в САЩ, в което дава израз на дълбоките чувства на радост и благодарност, с които сънародниците ни в чужбина са посрещнали вестта за освобождаването на българските медици.

1_21.jpgДраги сънародници,

искаме да споделим с вас голямата си радост, когато разбрахме, че медицинските ни сестри са били освободени и са се върнали в България след толкова тежки години на страдания! Толкова много хора тук, в Българската православна църква в Америка, се молихме за тяхната свобода и тяхното спасение! Знам, че има много хора, които искат да споделят своята ликуваща радост, че настъпи краят на тяхното страдание. По време на годишната среща на диоцеза на БПЦ в САЩ, Канада и Австралия, която се проведе през дните от 12 до 15 юли, с участието на Негово Високопреосвещенство митрополит Йосиф, множество клирици и миряни от страната, Канада, а също и на братя от България, ние многократно отправяхме молитви за благополучното спасение на нашите сънародници в Либия. Толкова горещи бяха молитвите ни, особено по време на св. литургии и акатистите на св. Богородица! Това беше тъкмо в момента, когато разбрахме, че смъртните им присъди са заменени с доживотен затвор и за тях има надежда.

Аз знам, че нашите молитви, както и молитвите на хиляди и хиляди, дори милиони хора, са били чути. Малцина имат възможността да преминат от смъртта в живота - вратата за това бе отворена от Самия наш Господ Иисус Христос.

Молим се всеки един от вас да осъзнае пълнотата на този дар, който Сам Господ ви даде, за да бъдете с Него в живота, който Той ви върна. Животът винаги има някаква цел. И ако безкрайна е радостта да бъдеш отново със семейството си, свободен от всякакви окови, още по-голяма радост е да се намериш близо до нашия Господ Иисус. Моля се и сега, когато вече сте спасени, да продължите да Го търсите и да помните Неговата любов към вас, така както спаси и човечеството от неговото собствено безчовечие!
Сега, когато все още постим и се подготвяме за празника на Успението на Божията майка, знайте, че сте помнени и обичани, и че по време на Божествената литургия цялото тяло Христово, по целия свят е заедно в светото Причастие. Молим се да продължите да се радвате на всички ваши братя и сестри в Христа, които ви обичат и се молят за вас, за да бъдем заедно и в Светото причастие. На Преображение Господ разкри славата Си пред апостолите. Той показа и на вас малко от нея, като ви приведе от смърт към живот. Нека заедно да Му благодарим по най-добрия начин, приемайки Неговите Тяло и Кръв!

С любов и благодарност към Бога за вашето спасение,

ваша сестра в Христа,

попадия Джулия Толберт


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/kqu68 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...
Душата, която истински обича Бога и Христа, дори да извърши десет хиляди праведни дела, смята, че не е извършила нищо, поради неутолимия си стремеж към Бога.
Св. Макарий Велики