Мобилно меню

3.9473684210526 1 1 1 1 1 Rating 3.95 (19 Votes)
Днес във в. “Труд” беше поместен материал под заглавие “Владиците забраняват на попове да ги съдят”. В нея се дискутират въпроси, свързани с подготвяния нов устав на БПЦ.
За съжаление не е посочен авторът на материала, за да му бъдат зададени следните въпроси:
    1. Уважаеми господине или госпожо, сигурни ли сте, че предоставеният Ви материал е автентичен проект за устава?
    2. Откъде се сдобихте и кой е източникът на изнесената от Вас информация, след като проектоуставът не е разпространяван извън кръга на членовете на Св. Синод?
    3. Не мислите ли, че е още рано да дискутирате нещо, което все още не е факт?

Може би отговорът на част от въпросите се крие във факта, че човекът, който пръв коментира тази информация, е Иван Груйкин, адвокатът на Инокетий.

Според него “Ако промяната бъде приета, Уставът на БПЦ би влязъл в противоречие с Конституцията, Кодекса на труда и принципите на българското законодателство въобще”.

Много показателно е началото на коментара на адвоката - “АКО”. Тук е мястото да кажем, че все още “НЕ Е”. Затова бихме посъветвали ”загрижените” за бъдещето на БПЦ да не плачат за “нероден Петко”.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/kqu9u 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Когато някой е смутен и опечален под предлог, че върши нещо добро и полезно за душата, и се гневи на своя ближен, то очевидно е, че това не е угодно на Бога: защото всичко, що е от Бога, служи за мир и полза и води човека към смирение и самоукорение.
Св. Варсануфий Велики