Мобилно меню

4.75 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (4 Votes)
В  Южния парк, район Триадица на гр. София, е започнало изграждането на храмов комплекс "Св. Първомъченик и Архидякон Стефан", който ще обслужва кварталите "Гоце Делчев", "Стрелбище", "Иван Вазов", "Лозенец", "Мотописта".

Храмовият комплекс започна да се изгражда миналата година след полагане на основния камък от Негово Светейшество Максим, митрополит софийски и патриарх български. Църковното настоятелство под председателството на протойерей Иван Куков полага усилия за набиране на средства и организиране на строителството. Голяма помощ оказва и районната община. Досега са изградени два етажа до равнището на терена (т. нар. кота нула). Храмът ще се превърне в православен енорийски духовен, културен и образователен център. Тази роля, която Православната църква е изпълнявала в миналото, особено осезателно се налага и в днешния динамичен свят.

Храмовият комплекс ще включва както традиционните притвор, наос, олтар, камбанария, параклис, кръщелна, така и многофункционална зала, детска занималня, стаи за обучение по иконопис, църковно пение, история на православието, стая за социални дейности, фоайе за отдих и игра на децата, трапезария,библиотека, магазин-галерия.

Отправяме призив към благочестивите християни и родолюбиви българи да подпомогнат изграждането на храмовия комплекс. Който помага навреме, помага два пъти. Бог да благослови добрите намерения и да разпростре благодатта си над всички нас!

За дарения:

ТБ "Биохим", клон Европа
Банков код - 660 966 08
Сметка в лева - 10 918532 00
Сметка в евро - 14 918532 31
Сметка в щатски долари - 11 918532 25


stefan.jpgТропар за Св. Стефан, гл. 4

С добрия подвиг се подвизава, Първомъчениче Христов и Апостоле, и изобличи нечестието на мъчителите. Убиван с камъни от ръцете на беззаконниците, ти прие венец от десницата на Всевишния и към Бога извика, като каза:  "Господи, не им зачитай този грях!"Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ah6r 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Бог слиза при смирените, както водата се стича от хълмовете към долините.

Св. Тихон от Воронеж