Мобилно меню

3 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (9 Votes)

800px Monastero lato ristrutturatoОт 1 до 15 август в рамките на проект "Езиково обучение" ще се проведе поклонническо пътуване по местата на византийската християнска история в Южна Италия. 

Пътуването се организира от фондация “Диалог и милосърдие” и Асоциация “Православни в Калабрия” съвместно с партньорите им в Калабрия и Сицилия.

Проектът цели да запознае намясто български студенти и християни  с богатата история, културни обект, архитектурни паметници и съвременно състояние на Южна Италия.

По време пътуването ще бъдат посетени раннохристиянски и византийски храмове и манастири, реставрирани и възстановени за богослужебна употреба след посещението на Вселенския патриарх Вартоломей през 2002 г. в Южна Италия.

Участниците ще имат възможност да вземат участие в отбелязването на празниците Преображение Господне (6 август) и Успение Богородично (15 август) съвместно с представители на християнски общности от Гърция, Русия, Сърбия, Черна Гора, Румъния, Украйна, Македония, Сирия.

Гостоприемството на участниците в поклонническото пътуване се осигурява от общината на средновековното градче Стило в Калабрия, като предоставя възможност за икономичен престой:
- хотел 4*;
- пълен пансион (храна сутрин, обед, вечер);
- екскурзии и културни прояви;
- приятна почивка на прекрасните плажове.

Фондацията осигурява преводачи и асистенти.
Не се изисква владеене на италиански език.

Представител на фондация "Диалог и милосърдие" е доц. дякон Иван Иванов от Богословския факултет на СУ. Той организира и води българската група по време на поклонническото пътуване. 

В момента се оформя групата за месец август 2016 г.

Желаещите да вземат участие в поклонническото пътуване трябва да подада молба-запитване до един месец преди старта на програмата на адрес: dialogusetcaritas@gmail.com

При желание на по-голяма част от групата времето, в което да се проведе пътуването, може да бъде предоговорено. Цената на пътуването зависи от броя на участниците, записали се в него.

За информация и записване за участие в поклонническото пътуване посете фейсбук- страницата:https://www.facebook.com/Dialogus-et-Caritas-562143123830708/, както и: https://www.facebook.com/italianskis1click/

За записване: www.dialogusetcaritas.org

На снимката: Манастирът "Св. Йоан Кръстител" в Калабрия, който е под юрисдикцията на Вселенска патриаршия.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/w88h4 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Лакомото желание за храна се прекратява с насищането, а удоволствието от питието свършва, когато жаждата е утолена. Така е и с останалите неща... Но притежаването на добродетелта, щом тя веднъж е твърдо постигната, не може да бъде измерено с времето, нито ограничено от наситата.
Св. Григорий Нисийски